Door Ruud den Haak op 20 november 2014

PvdA Molenwaard pleit voor invoering meesterbeurs in strijd tegen ouderenwerkloosheid

 Meesterbeurs in strijd tegen ouderenwerkloosheid.

Terecht is er veel aandacht voor de aanpak van jeugdwerkloosheid, maar een minstens zo relevant probleem is werkloosheid onder ouderen. Eenmaal werkloos is het voor 50-plussers extra moeilijk om een nieuwe baan te vinden. Terwijl deze mensen met al hun ervaring een enorme toegevoegde waarde hebben voor werkgevers en collega’s. Ook zij verdienen onze steun om weer aan de slag te komen.
In navolging van de startersbeurs is er sinds kort een nieuw instrument: de meesterbeurs. De meesterbeurs is een innovatief instrument om de kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren voor oudere werkzoekenden (50+). De meesterbeurs biedt hen een nieuwe start op de arbeidsmarkt, waardoor zij opnieuw meester worden van hun loopbaan. Meer informatie over de meesterbeurs is te vinden op www.meesterbeurs.nu.

Ruud den Haak: “De startersbeurs voor jongeren is een succesvol instrument gebleken in de strijd tegen jeugdwerkloosheid. 50% van de jongeren heeft via dit instrument uitgestroomd naar een baan. Als PvdA Molenwaard zien we ook veel kansen voor de meesterbeurs in de strijd tegen ouderenwerkloosheid.” De PvdA-fractie in de gemeenteraad heeft het college daarom een aantal vragen gestel:

  • Hoeveel 50-plussers in Molenwaard krijgen momenteel een bijstandsuitkering?
  • Hoe heeft zich dit de afgelopen jaren ontwikkeld
  • Welke acties en instrumenten worden tot nu toe ingezet om werkloosheid onder ouderen te bestrijden?
  • Bent u bereid om te onderzoeken of we ook in Molenwaard een meesterbeurs kunnen aanbieden aan oudere werkzoekenden?
  • Zo nee? Waarom niet?

 

Ruud den Haak

Ruud den Haak

Mijn naam is Ruud den Haak en ben geboren en getogen in Streefkerk. Ik ben 27 jaar en werk bij de gemeente Rotterdam. Hier werk ik als politiek adviseur van een van de wethouders. In mijn vrije tijd voetbal ik bij VV Streefkerk, mag ik graag hardlopen en probeer ik veel van de wereld te zien. Sinds

Meer over Ruud den Haak