16 oktober 2014

POLITIEK CAFÉ OVER DE ZORG MET TWEEDE KAMERLID OTWIN VAN DIJK

Als gemeente  krijgen we steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij de langdurige gezondheidszorg van onze inwoners. Wat betekent dat voor u en heeft u daar ook invloed op? Op woensdag 29 oktober 2014 organiseert PvdA Molenwaard daarom een politiek café over de zorg. PvdA-Tweede Kamerlid Otwin van Dijk licht toe waarom we de zorg moeten hervormen, wat zijn persoonlijke drijfveren zijn en wat de laatste stand van zaken is.

De langdurige zorg in Nederland behoort tot de duurste in de wereld. Dat komt omdat relatie veel ouderen, gehandicapten en geesteszieken in Nederland in instellingen wonen. In de zorg gaat in ons land jaarlijks 92 milard euro om. Dat is net zoveel geld als 1.500 JSF’s. In Molenwaard zouden dat zo’n drie JSF’s zijn. Is dat houdbaar? En wat betekent dit voor onze inwoners als zij langer thuis moeten wonen? En kunnen we van onze kinderen verwachten dat ze meer zorgtaken op zich nemen?

Deze avond zal Otwin van Dijk toelichten waarom het nodig is de zorg te hervormen, wat zijn persoonlijke drijfveren zijn in de politiek en een update geven over de laatste stand van zaken in Den Haag. Vervolgens kunnen de aanwezigen in discussie gaan met Otwin van Dijk, verantwoordelijk wethouder in Molenwaard Piet Vat (SGP) en Marcel Verboom (directeur AV Zorggroep).

Het politiek café vindt plaats  op woensdag 29 oktober 2014 in de Hof van Ammers in Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Het politiek café duurt maximaal anderhalf uur. Iedereen met belangstelling voor dit onderwerp is van harte welkom. Na afloop is