20 januari 2014

PvdA zet zich in voor bibliotheekwerk

Nu de bibliobussen gaan verdwijnen wil de PvdA een bezoek aan huis service, waarin met behulp van vrijwilligers oudere, minder mobiele inwoners toch van boeken kunnen worden voorzien. Het bibliotheekwerk is voor de PvdA Molenwaard een enorm belangrijke voorziening omdat ze bijdragen aan de leesvaardigheid van inwoners. Met landelijk anderhalf miljoen laaggeletterden ligt daar nog steeds een belangrijke uitdaging.

Met behoud van de drie vaste bibliotheekvestigingen, maar zonder de bibliobussen in de kernen zonder vaste vestiging boekt de gemeente een noodzakelijke bezuiniging van €150.000.
Uit overleg tussen PvdA-vertegenwoordigers en de bibliotheken is ook gebleken dat er weliswaar samenwerking met scholen is, maar dat deze niet structureel is vormgegeven. Sommige scholen hebben een kleine bilbliotheek, maar het is ook mogelijk om mee te doen met het project Doe de Bibliotheek, waarin voor € 2 per leerling per groep 30 boeken per jaar kunnen worden gehuurd. De PvdA wil dat deze samenwerking met alle scholen van de grond komt.
Zowel voor de bezoek aan huis service als voor Doe de Bibliotheek maakt de PvdA-fractie zich sterk in de gemeenteraad.